Andrew Niccol - režisér

6. srpna 2012 v 15:00 | Tess |  the Host
A kdo je ten tajemný muž, v jehož rukách leží celá budoucnost filmu Hostite? Andrew Niccol, má sice krásný jméno, ale to nám zatím nic nezaručuju, přidávám foto a pod perexem životopis ;)


Andrew Niccol

Andrew Niccol (* 1964, Paraparaumu, Nový Zéland) je novozélandský filmový scenárista, producent a režisér.

Život

Vyrostl na Novém Zélandu, odtud jako 21-letý odstěhoval do Londýna, kde se zabýval především natáčením krátkých televizních reklam. Proto později odešel do Los Angeles, kde na sebe poprvé výrazněji upozornil scénářem k filmu Truman show režiséra Petera Weira.

Andrew Niccol se v roce 2002 oženil s kanadskou modelkou a herečkou Rachel Roberts, se kterou se seznámil při natáčení filmu S1m0ne, s níž má dvě děti.

Filmografie


1997 Gattaca - scénář, režie
1998 Truman show (The Truman Show) - scénář a produkce
2002 S1m0ne - scénář, produkce, režie
2004 Terminál (The Terminal) - námět
2005 Obchodník se smrtí (Lord of War) - scénář, režie
2011 Vyměřený čas (In Time) - scénář, produkce, režie


Zdroj: wikipedie.cz
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama